Ion Ceban: Am majorat enorm alocațiile pentru proiectele destinate școlilor și grădinițelor din Chișinău și suburbii

ion_ceban_ghidigichi

În ultimii ni, Primăria Chișinău a majorat enorm alocațiile pentru proiectele de reparație, modernizare și construcție a instituțiilor de educație din municipiul Chișinău, inclusiv din cele 18 suburbii.

Edilul Ion Ceban a mers azi la Gimnaziul ”Ion T. Costin” din Ghidighici, frecventat de aproximativ 400 de elevi, acolo unde în acest an inițiem reparația sălii de sport.

”Pentru acest proiect avem preconizat un milion de lei. Anul trecut, Primăria Chișinău a alocat peste jumătate de milion de lei pentru reparația blocurilor sanitare. În cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Ghidighici, administrația școlii ne-a vorbit despre necesitatea construcției unei anexe la blocul gimnazial, unde să fie amplasate sala festivă și cantina. În curtea blocului, unde învață clasele primare, este nevoie de amenajarea unui teren de sport”, a declarat Ion Ceban.

Proiecte noi sunt anunțate și pentru Grădinița nr. 203 din Ghidighici, unde sunt educați peste 200 de preșcolari.

”Municipalitatea va finanța în acest an lucrările de pavare a curții și renovarea pavilioanelor, dar și reparația capitală a unei săli de grupă. Este vorba despre o investiție de 1,9 milioane de lei. Investiția în educația și instruirea copiilor, înseamnă investiție în viitor”, a precizat edilul.

În cadrul vizitei în suburbie, primarul a examinat și posibilitățile de eficientizare a transportului public municipal pentru Ghidighici. De asemenea, a discutat și despre problema legată de rețelele de canalizare și apeduct, care trebuie soluționată la nivel local și suportul care poate fi acordat de întreprinderile municipale specializate.

În ultimii ani, Primăria Chișinău a investit în proiectele de dezvoltare a infrastructurii din Ghidighici 12,5 milioane de lei. Este vorba despre construcția rețelelor de apeduct și canalizare, reparația drumurilor, modernizarea transportului.

Logo_MAN_CEBAN