Unii membri ai consiliului municipal din anumite fracțiuni se comportă într-un mod ipocrit, ceea ce împiedică adoptarea și implementarea multor proiecte pentru dezvoltarea Chișinăului. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban într-o emisine de la Moldova 1.
Acesta a subliniat că discută constant cu reprezentanții tuturor fracțiunilor care alcătuiesc consiliul municipal, dar de multe ori în conversații spun un lucru, dar acționează complet diferit, urmărindu-și propriile interese, dar nu interesele locuitorilor capitalei.
„În martie anul trecut am venit la consilierii municipali cu un plan clar pentru achiziționarea a 100 de autobuze, ne-am angajat să le livrăm locuitorilor capitalei în iunie-august din același an. Au fost furnizate toate documentațiile necesare, s-au stabilit cheltuielile și s-a ținut o licitație. Dar consiliul orașului a acționat în felul său și, ca urmare, licitația a fost anulată și încă nu există autobuze. De ce nu m-au ascultat? Și există multe astfel de exemple. În conversații spun un lucru, dar publicului le spune altul. Ar trebui să înregistrez toate conversațiile cu ei?” a declarat primarul capitalei.
Ion Ceban a sugerat că strategia reprezentanților acestor oameni este că, dacă primarul nu reușește ceva, ieșiți mai târziu și spuneți – dar o putem face.
„Am avut și am în continuare o comunicare cu consilierii tuturor fracțiunilor. Cu fracțiunea PAS mai puțin în ultimul timp, deoarece în ultimele două săptămâni m-au atacat în mod nerezonabil în mod constant. Dar am discutat cu ei chiar înainte de votul asupra proiectului de buget. Și, spre deosebire de unii consilieri, mă țin de cuvânt. Avem o mulțime de proiecte pregătite, dar discuția lor în consiliul municipal durează câteva luni. La Chișinău, multe probleme grave așteaptă soluționarea. Oferim aceste soluții, dar, ca răspuns, din anumite motive, primim critici și sugestii pentru a redirecționa fondurile către alte scopuri. În rezultat primim bețe în roate”, a spus primarul general.
Amintim că Ion Ceban a declarat anterior că consilierii municipali primesc 3300 de lei pentru fiecare ședință. În același timp, în timp ce unii dintre ei lucrează, alții sunt implicați în politică, vorbind la microfon și apărându-și interesele personale.