Ion Ceban: Cele 4000 de persoane care s-au vaccinat cu doza I de Sputnik V la 26 iunie, sunt asteptaţi mâine pentru a se vaccina cu doza II

218979942_864461710824372_75352822936464258_n

Sâmbătă, 17 iulie, curent între 7:00-18:00, la Palatul Republicii va fi organizat maratonul-rapel cu Sputnik V pentru persoanele care au primit prima doză pe 26 iunie.


,,Vor fi amenajate peste de 30 puncte de vaccinare, 250 de cadre medicale vor fi antrenate în proces, iar capacitatea de vaccinare va fi de cca 1000 persoane pe oră. Afară vor fi amenajate bănci, corturi, apă potabilă, grupuri sanitare mobile, echipe de prim-ajutor şi de voluntari, zone delimitate de siguranţă”, a menţionat pe pagina sa de facebook primarul general, Ion Ceban.


Edilul capitalei a subliniat că principiul de acces pentru vaccinare în Palatul Republicii va fi: ,,Primul venit, primul servit”, iar rândul va merge foarte rapid.


,,Vă rugam sa nu faceţi liste, să nu creaţi aglomeraţii, să nu ocupaţi rând de cu noapte, sunt disponibile exact 4000 de doze de Sputnik V pentru fiecare persoană care s-a vaccinat în 26 iunie cu I doza. Nimeni nu va lua doza dvs. deoarece fiecare persoana este deja înregistrată în Registrul electronic”, a adăugat Ion Ceban.


De menţionat că pentru imunizarea cu doza II de Sputnik V nu va fi nevoie deja de completarea formularului, ca în cazul dozei I, respectiv va fi un proces simplificat şi mult mai rapid.


,,Veţi fi vaccinat cu doza II chiar dacă o sa veniţi către ora închiderii – 18:00, iar dacă se va forma rând la un moment dat, va fi direcţionat de-a lungul Palatului Republicii, pe str. Bucureşti, apoi după caz îl vom direcţiona pe str. Nicolae Iorga spre str. 31 August 1989. Poliţiştii vor asigura ordinea şi securitatea în zonă”, a mai scris primarul general.


Acesta le-a mulţumit anticipat medicilor şi asistentelor medicale de la spitalul ,,Sfânta Treime”, voluntarilor de la Centrul de Excelenţă în Medicină ,,Raisa Pacalo” şi Centrul municipal de tineret, colaboratorilor MAI, subdiviziunilor implicate din cadrul Primăriei şi tuturor persoanelor care vor veni sa se vaccineze.

,,Împreună, prin vaccinare, rămânem în siguranţă, construim o societate sănătoasă, un oraş protejat!”, a conchis Ion Ceban.

pentru_md