Premieră pentru Chișinău! Ceban: „27 de primari ai orașelor înfrățite si partenere ai Chișinăului – participanți la eveniment”

conference

Un eveniment premieră, dedicat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului! Acțiunea are scopul de a relansa și a pune în valoare importanța dialogului, bunele relații de prietenie și cooperare între orașe, declară primarul general.

„Chișinăul pentru prima dată a organizat un eveniment internațional în cadrul căruia au fost invitate orașe din mai multe țări atât din Vest cât și din Est, orașe cu care este înfrățit și cu care colaborează municipiului Chișinău. La conferință au participat 27 de primari și reprezentanți ai orașelor”, a declarat Ion Ceban.

În cadrul discursului său, edilul a subliniat importanța promovării orașului, păstrarea și împărtășirea valorilor și frumosului, atât prin activități locale, cât și prin colaborarea cu orașele de peste hotare. Proiectele și acțiunile care urmează a fi implementate contribuie și la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 a Primăriei Chișinău.

„Promovarea și menținerea relațiilor de cooperare cu orașele înfrățite și partenere este un domeniu extrem de vital pentru dezvoltarea orașului. La nivelul Chișinăului, avem mai multe proiecte implementate în parteneriat cu orașele noastre înfrățite și partenere, pe care le considerăm extrem de importante și cu care ne mândrim. Alte proiecte urmează în scurt timp să le inițiem”, a specificat edilul.

Totodată, Ion Ceban a subliniat importanța susținerii reciproce între orașe pentru schimbul de experiență și rezultate frumoase.

„ Consider că orașele și administrațiile ar trebui să se cunoască și să mențină permanent linii deschise de colaborare, să se sprijine, să se ajute în momentele dificile și să se bucure reciproc de rezultatele frumoase obținute în procesele de transformare și dezvoltare, de globalizare și în procesul de gestionare a unor evenimente sau situații care aduc atingere tuturor. Am mulțumit pentru prezența fiecăruia, pentru dorința de a fi alături, pentru suportul pe care îl oferă Chișinăului și locuitorilor capitalei și mesajele bune transmise. Avem ce învăța, avem unde crește!”, a conchis primarul general.

Evenimentul „ Chișinău 585 ani – un oraș între trecut și viitor” a avut loc în cadrul aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și face parte dintr-o serie de acțiuni culturale organizate de Primăria capitalei, în perioada 14-17 iulie 2021.

pentru_md