Ion Ceban: Consider că în acest an porțile cimitirelor trebuie să rămână închise, iar oamenii să rămână acasă

ion_ceban_cimitir

Vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor în acest an prezintă pericol pentru toată lumea, de aceea porțile acestora trebuie să rămână închise pentru vizitatori în data de 7 și 8 iunie.

De această părere este primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a participat la emisiunea ,,Пятница с Анатолием Голя” de la postul TV RTR Moldova.

Potrivit șefului capitalei, în condițiile în care în republică crește de la o zi la alta numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, aglomerările din cimitire în zilele de Paștele Blajinilor, ar putea înrăutăți situația.

,,Doar la cimitirul ,,Sfântul Lazăr” din capitală, avem circa 290 mii de morminte. Dacă la fiecare mormânt va veni cel puțin o rudă, sau mai multe, vor sta la masă și vor bea dintr-un pahar, putem favoriza răspândirea virusului de tip nou. De aceea Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, a anunțat că transportului public în aceste zile în capitală, va fi sistat. Eu cred că este o decizie corectă. Consider că în acest an porțile cimitirelor trebuie să rămână închise, iar oamenii să rămână acasă”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că recent, edilul capitalei a îndemnat locuitorii capitalei să nu meargă în acest an la cimitire de paștele Blajinilor, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid – 19.

Totuși, cei care vor ajunge pe teritoriul cimitirelor vor trebui să aibă obligatoriu măști și mănuși, să respecte distanța și să nu aducă cu ei alimente și băuturi alcoolice.

pentru_md