Ion Ceban optează pentru transparență: Recepționarea cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție se desfășoară în regim online

ion_ceban_transparenta

Transparență prin digitalizare. Recepționarea cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție Recepționarea cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție, precum certificate de urbanism pentru proiectare, certificate de urbanism informative, autorizații de construire/desființare, precum și autorizații de schimbare a destinației, se desfășoară în regim online, prin intermediul platformei SIA GEAP. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina s-a de Facebook.

Acesta precizează că prin digitalizarea serviciilor, va crește transparența în insituțiile municipale.

De asemenea, recepționarea cererilor se face și pe suport de hârtie, prin intermediul Centrului de Informare și Documentare a Cetățenilor din incinta Primăriei Chişinău.

„Mult timp am insistat ca acest proces să fie digitalizat și în sfârșit am reușit, pentru a combate actele de corupție prin excluderea factorului uman. Solicitanții sunt informați despre procedura de depunere și examinare a cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție și li se oferă, în mod gratuit, modelul tipizat de cerere”, a punctat edilul.

Primarul mai spune că confidențialitatea informațiilor cu caracter personal ale persoanelor fizice solicitante va fi asigurată.

pentru_md