Subteranele din Chișinău, pas cu pas, reabilitate. Ceban: Acea de la Viaduct este gata în proporție de 40 la sută

ion_ceban_subterane_

Încetul cu încetul se mișcă lucrurile spre a fi modernizată capitală. Astfel, primarul Ion Ceban anunță că reparația subteranei de la Viaduct este gata în proporție de 40 la sută.

Până în prezent s-a lucrat la reparaţia scărilor şi reabilitarea pereţilor a două ieşiri de acces, din direcţia sectorului Botanica. Urmează ca şi celelalte două ieșiri să fie reparate.
Ion Ceban spune că în subterană va fi instalat sistemul de iluminare, vor fi create condiții pentru persoanele cu nevoi speciale, pereții vor fi construiți din material care vor rezista acțiunilor de vandalism, iar podeaua va fi restaurată.

„Precizez că nu sunt cheltuiți bani din bugetul municipal în acest scop, aceasta fiind o acțiune filantropică pentru municipalitate venită din partea centrului comercial „Shopping MallDova”, care va suporta toate costurile, lucru pentru care mulțumesc”, a subliniat edilul.

Primarul general a precizat că și alte subterane urmează să fie reabilitate în etapa următoare. Aceasta sunt cele din sectorul Buiucani, dar și cea de pe bd. Decebal. Edilul a precizat că primăria este în discuții și cu privire la reabilitarea celorlalte din sectorul Botanica, în prezent fiind lansate deja discuțiile. În această săptămână sunt pregătite toate actele pentru a începe lucrările de reparaţie şi în pasajul subteran din strada Aleco Russo.

„Ne propunem ca în viitorul apropiat să reabilităm mai multe treceri subterane, astfel ca acestea să devină accesibile și să nu fie periculoase pentru cetățeni”, a conchis acesta.

Amintim că în campania electorală Ion Ceban a promis că pe tot mandatul său toate subteranele vor fi reparate. Astfel, câte 5 vor fi reabilitate în fiecare an.

pentru_md