Ion Ceban, cu ocazia 31 de ani de la războiul din Afganistan: „Nu există suferință mai mare, decât cea pe care au trăit-o familiile victimelor”,

ion_ceban_afgan_2020

Sacrificiul lor nu va fi uitat. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, despre moldovenii care au participat în războiul din Afganistan. Astăzi, edilul capitalei a depus flori la monumentul din Parcul Afgan în memoria celor 300 de conaționalei, care au decedat pe câmpul de luptă.

„Marcăm astăzi 31 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan, unde 301 de moldoveni și-au pierdut viața, din cei 12500 de cetățeni ai Republicii Moldova, care au luptat în război.
Nu cred că există ceva mai presus decât jertfa pe care au făcut-o cei care au luptat. Nu există suferință mai mare, decât cea pe care au trăit-o familiile victimelor”, a precizat Ceban.


Primarul general spune că a fost un sacrificiu, care nu va fi uitat de generațiile următoare, mai ales de cei care au venit acasă răniți și schilodiți.
„Noi trebuie să le fim alături. Din numele întregii municipalități, aducem omagiu acelor ostași care au decedat. Ororile războaielor nu trebuie repetate pentru că nimic nu este mai sfânt decât pacea în lume”, a conchis Ceban

Logo_MAN_CEBAN