Ion Ceban, despre „afaceriștii” din subterane: Ei nu se gândesc la comercianții care vând, dar la propriul buzunar și cum să nu piardă chiria

ion_ceban_podzemnie_perehod

Chioșcurile din pasajele sunt periculoase, deoarece „fură” mult spațiu public. Plus la aceasta, ele sunt făcute din materiale ușor inflamabile, astfel, pun în pericol viața cetățenilor. Cel puțin asta spune primarul general în cadrul emisiunii „Cazul de principiu” de la Accent TV.

Ceban a menționat, de asemenea, că aceste gherete sunt apărate de persoane, care au interese în acele punte comerciale.

„Unii spun că acești agenți economici mențin pasajele subterane în stare bună. Însă modul în care marea majoritate a pasajelor urbane arată, nu putem spune că chiriașii investesc ceva acolo. Aproape toți acești agenți economici le pasă doar de afacerile lor. Până la urmă, chiar și în acele subterane în care există o mulțime de gherete, arată astăzi îngrozitor. Și asta în ciuda faptului că mulți nu au plătit municipalității chiria, se indignează primarul Capitalei.

Amintim că, mai devreme, Ion Ceban a spus că Primăria Chișinău intenționează să elibereze pe cât posibil trecerile de pietoni subterane de gheretele comerciale. În capitală sunt peste 20 de subterane, care vor fi reparate anual câte 5.

Logo_MAN_CEBAN