Prioritatea noastră este transportul public: Cetățenii noștri sunt obișnuiți să parcheze pe trotuar, să își conducă mașina aproape de clădirea de care are nevoie

ion_ceban_parking1

Accesul transportului privat în centrul Chișinăului trebuie redus la minimum. Cel puțin asta spune primarul general în cadrul emisiunii „Cazul de principiu” de la Accent TV.

Acesta a subliniat că nu este un capriciu al autorităților municipale, ci o politică aplicată de multe orașe mari.

„Încercați, de exemplu, la Paris sau la Roma cu propria mașină pentru a ajunge chiar în centrul orașului. Acest lucru este aproape imposibil și pentru asta va trebui să plătiți mulți bani. Cetățenii noștri sunt obișnuiți să parcheze pe trotuar, să își conducă mașina aproape de clădirea de care are nevoie. Nu oferim cetățenilor să se despartă de mașinile lor, dar prioritatea noastră este transportul public și se lucrează activ pentru dezvoltarea acestuia. Mulți așteaptă rezultate instantanee, dar există multă muncă și există obstacole care nu depind de noi”, a subliniat Ceban.

Primarul Capitalei și-a exprimat încrederea că în centrul Chișinăului este necesară dotarea benzilor alocate pentru transportul în comun.

Logo_MAN_CEBAN