Ion Ceban, despre cum va fi reluată activitatea în școli și grădinițe. Cât timp vor trebui să stea copiii la școală

ion_ceban_scoale_reparatie

Reluarea activității grădinițelor și școlilor trebuie făcută astfel, ca starea de sănătate a copiilor să nu fie afectată. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, care afirmă că elevii și micuții trebuie să meargă la școală și grădinițe, începând cu 1 septembrie.

Edilul capitalei afirmă că în acest sens se va aplica mai multe metode, prin care se va evita aflarea acestora la instituții. Astfel, managerii instituțiilor sunt obligați să aducă activitatea școlilor și grădinițelor în concordanță cu instrucțiunile aprobate de Comisia Națională.

„În context, până la redeschiderea instituției, managerii vor reevalua toate riscurile potențiale privind redeschiderea și vor asigura buna organizare în timpul pandemiei. Vor asigura cu cantități, săpun și dezinfectat, spațiile educaționale. Conform instrucțiunilor, la prima etapă după redeschiderea grădinițelor, acestea vor fi completate cu copii de 4-7 ani. Pe măsură ce situația se va îmbunătăți, vor fi admiși și cei de 2-4 ani. Pentru toată perioadă cât va persista pericolul de infectare, va fi redusă perioada de activitate a instituțiilor, nu mai mare de 7-9 ore, dar cu aflarea copiilor nu mai mult de 7 ore. Această instrucțiune urmează să fie aprobată la Comisia Municipală”, a precizat responsabilii de la primărie.

Primarul general Ion Ceban a punctat că aceste măsuri trebuie respectate, pentru ca să fie evitate numărul de infectări în rândul copiilor.

Logo_MAN_CEBAN