Ion Ceban: Gherete amplasate pe străzile capitalei şi în parcuri pe perioada estivală, vor fi evacuate de către agenţii economici până în data de 30 octombrie, curent

ion_ceban_gherete_park

Până în data de 15 august, curent, Regulamentul privind amplasarea gheretelor în oraş, trebuie să fie prezentat spre aprobare consilierilor municipali.

Solicitarea vine din partea Primarului general, Ion Ceban, care a cerut viceprimarului de ramură să urgenteze procedurile pentru ca acest document să fie aprobat în sesiunea actuală a CMC.

,, Săptămâna trecută a fost aprobat în CMC – Conceptul privind desfăşurarea comerţului ambulant stradal în capitală. Document stabilește o formulă de amplasare a gheretelor, dar şi taxele care urmează să fie achitate municipalităţii de către proprietari. Am solicitat viceprimarului de ramură ca până pe 15 august, curent, să fie prezentat spre aprobare consilierilor municipali – Regulamentul privind amplasarea gheretelor în oraş, pentru ca în sfârşit să reglementăm acest domeniu şi să evităm haosul şi monopolul de până acum”, a menţionat Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, agenţii economici care îşi vor desfăşura activitatea în acest domeniu, vor fi selectaţi prin procedura de licitaţie, care se va desfăşura în două etape, transparent şi echitabil.

,,Vom identifica şi locurile unde vor fi amplasate gheretele. Mai întâi, Regulamentul privind desfăşurarea comerţului ambulant stradal în capitală, va fi aplicat pe străzile principale şi parcuri, după care pe străzile secundare din sectoare”, a mai adăugat primarul general.

Şeful capitalei a ţinut să precizeze că iniţial s-a pronunţat împotriva acestui tip de comerţ.

„Am acceptat această activitate pentru a susţine agenţii economici în situația actuală, deloc ușoară pentru toți. Conform dispoziţiei pe care am semnat-o privind desfăşurarea comerţului ambulant stradal în capitală, pentru perioada estivală, au fost oferite 94 de scheme, adică gherete, din 134 de locuri stabilite în tot orașul, de fapt ca şi în alţi ani. Schemele de amplasare au fost elaborate de către specialiști și pretorii de sector, dar, reiterez, aceste gherete vor fi evacuate de către agenţii economici, de pe străzile capitalei şi din parcuri până în data de 30 octombrie, curent. Cei care nu se vor conforma, vor fi sancţionaţi”, a punctat Ion Ceban.

Amintim că din decembrie 2019 până în prezent, peste 600 de gherete amplasate ilegal, au fost scoase de pe străzile capitalei.

Logo_MAN_CEBAN