Se cere adoptarea cât mai repede a conceptului parcărilor în oraș. Ion Ceban a cerut să fie prezentat săptămâna viitoare la ce etapa se afla conceptul

ion_ceban_parking_chisinau

Conceptul privind dezvoltarea și managementul sistemului de parcări urbane în municipiul Chișinău, planul privind etichetarea electronică, dar şi Conceptul de organizare a transportului public în capitală urmează să fie prezentat săptămâna viitoare la ce etapa se afla și progresul in domeniu, asta după ce primarul general Ion Ceban a solicitat acest lucru.

Ceban afirmă că locuitorii capitalei au nevoie de parcări, întrucât șoferii își lasă mașinile haotic, fapt care duce la generarea ambuteiajelor și accidentelor.

„La etapa actuală, în rezultatul lipsei oricăror mecanisme de reglementare, parcarea mașinilor în Chișinău este haotică și necontrolată, iar lipsa unui proces eficient de gestionare a parcărilor generează o serie de probleme, precum: Parcarea în locuri necorespunzătoare (trotuare și spații verzi); Obstrucționarea circulației transportului public și deplasării pietonilor și bicicliștilor; Generarea ambuteiajelor și scăderea vitezei fluxului de transport, etc.

Primarul general afirmă că trebuie identificate soluţii, pentru a fi amenajate locuri de parcare, atât în zona de centru a capitalei, cât şi pe străzile din sectoare.

Logo_MAN_CEBAN