Ion Ceban, despre gheretele de ceai și cafea, care au fost deschise ieri ilegal: CSE ar fi trebuit să vină cu informație clară, cine poate să activeze și cine nu

ion_ceban_magaz

Comisia Situații Excepționale trebuie să spună vină cu informații clare, atunci când fac unele declarații, întrucât, ulterior ar putea să apară unele neclarități, iar agenții economic sau cetățenii de rând, ar putea să încalce unele prevederi legale în condițiile Situației de Urgență. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns primarul general Ion Ceban în cadrul unei emisiuni.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care ieri, mai multe gherete cu ceai și cafea din parcuri au început să lucreze, însă, activitatea acestora este interzisă.

Primarul Capitalei a spus că pretorii de sectoare au înțeles diferit decizia comisiei, de aceea au dat diferite ordine.

„După prânz, am organizat o întâlnire în legătură cu rapoartele că unele chioșcuri cu cafea și ziare funcționau și am specificat că nu ar trebui să funcționeze. Da, sunt cei care nu au respectat cererea și au continuat să lucreze, adică au comis o încălcare. Dar o încălcare este o obligație de aplicare a legii, nu a noastră. Am solicitat Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență să dea o explicație clară despre cine poate lucra și cine nu, pentru că în acest moment există ambiguități în această problemă. Așteptăm un răspuns de la ei, a spus Ceban.

În ceea ce privește pedeapsa pentru agenții economici care și-au deschis magazinele cu cafea și ziare pe 27 aprilie, primarul general și-a exprimat opinia că nu ar trebui amendați pentru acest lucru, deoarece autoritatea competentă nu a oferit o informație clară.

pentru_md