Ion Ceban, despre investițiile făcute în Țînțăreni: Tot ce au promis primarii din 2011 până în ziua de astăzi, am făcut noi de la preluarea mandatului

ion_ceban_autosolubritate

Ceea ce a promis capitala pentru Țînțăreni, totul s-a făcut. Cel puțin asta spune primarul general, Ion Ceban.

„Tot ce au promis primarii din 2011 până în ziua de astăzi, până la preluarea de către mine a mandatului, a trebuit să fac timp de un an de zile. Și pe partea de levigat, și digul de protecție, și digul de acces, și drumul de acces, și compactor, și multe alte lucruri.

Acum este alt proiect mare cu BERD și BEI cu privire la managementul deșeurilor în capitală. Sunt unele probleme de ordin tehnic, dar cred că le vom soluționa. Oamenii lucrează la acest subiect.

Ideea proiectul este să strângem tot de peste tot. Este un proiect de 20 de milioane de euro, care acum se pun în plan”, a declarat acesta.

Amintim că mai devreme Consiliul Municipal Chișinău a votat pentru un nou acord suplimentar la Acordul cu societatea civilă, valabil până la 31 decembrie 2021, pentru exploatarea unui depozit de deșeuri municipal în apropierea unui zone cu locuințe.

În schimb, Chișinăul s-a angajat să transfere 10 milioane de lei în contul legal al Primăriei comunei Țînțăreni în 2021, să efectueze lucrări de consolidare a barajului de depozitare, asigurarea întreținerii stației de epurare a levigatului, consolidarea barajului prin plantare de copaci, pentru a moderniza depozitul de deșeuri și a construi clădiri suplimentare pe acesta, pentru a asigura protecția acestuia și pentru a începe proiectarea unui sistem de apă uzată la stația de epurare a filtratului.

În plus, primăria Chișinăului va scoate gunoiul din satul Țînțăreni de două ori pe lună, va continua să repare străzile satului, va reloca conducta de gaz de înaltă presiune din satul Nou, va finaliza construcția unei stații de pompare în sat și va echipa terenuri de fitness și un complex de antrenament.

În 2020, Primăria Chișinău a investit aproximativ 60 de milioane de lei în depozitul de deșeuri de la Țînțăreni, stația de epurare a filtratului, dezvoltarea infrastructurii satului și multe altele.

Logo_MAN_CEBAN