Ion Ceban, despre „metamorfoza” Parcului „La Izvor”: Alei, piste de bicicliști și 460 de locuri de parcare

ion_ceban_la_izvor

Lucrările de amenajare a trotuarului în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, drumarii au început să așterne asfaltul pe trotuarele din fața parcului unde nu existau până acum, decât băltoace de apă și noroi.

„Ne-am propus ca în maximum 2 săptămâni să fie finalizați 3 km de trotuar în parc.
Acțiunile fac parte din proiectul de reabilitare a parcului „La Izvor”. Deși lucrările de amenajare continuă, spațiul s-a schimbat esențial, dintr-un parc lăsat în paragină, într-o zonă plăcută pentru toți cetățenii”, a punctat acesta.

Edilul spune că sunt amenajate aleile pietonale și pistele pentru bicicliști, au fost instalate sistemele de iluminat public și irigare, mai multe terenuri de sport și de joacă pentru copii.

„Totodată, la intrarea în parc am construit un havuz iluminat artistic, iar vizavi este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri. Urmează să realizăm multe alte obiective în acest parc și ne-am propus să fie sportiv, fiind unul din cele mai mari parcuri”, a conchis edilul.

pentru_md