Ion Ceban, despre o posibilă candidatură a Nataliei Gavriliță, pentru funcția de primar al capitalei: Avem nevoie de o bâlbâială verbală și diaree în acțiuni?

ion_ceban_puterea_2

Natalia Gavrilița în funcția de primar al capitalei va fi cel mai mare coșmar al locuitorilor Chișinăului. Cel puțin asta putem să deducem din cele declarate de primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Eu cred că dacă asta se întâmplă, PAS va încerca sa se spele pe mâni. Deci nu știu dacă urmează într-o formulă sau alta, dar rezultatele pe care le-a furnizat guvernul Gavriliță sunt dezastruoase pentru Republica Moldova, începând cu costurile la resursele energetice și până astăzi, nicio claritate în ceea ce ține nemijlocit de contractele încheiate gaz, electricitate, păcură și multe, multe altele.

Ceea ce este grav, sunt miliarde de lei a banului public, a banului meu, a dumneavoastră, a celor care sunt în regii și a tuturor celor care ne privesc și celor care ne privesc la fel, dar care sunt plătitori de taxe în Republica Moldova. Un guvern lipsit de transparență totală, deci tot ce a promis PAS în campanie a fost cu totul invers un guvern care și a bătut joc de Chișinău. Eu știu că municipiul Chișinău și locuitorii nu au uitat și nu au trecut cu vederea aceste lucruri, începând de la blocajele pentru proiectele mari. Și acum mă refer la conservarea poligonului de la Ciocana, de la Bubuieci.

Am arătat la fața locului ce se întâmplă la inițiativele de desfășurare a unui gunoiști la Stauceni și reiterez, nimeni nu a zis că nu o va face si toate argumentele care astăzi sunt aduse pentru a aduce tot gunoiul din zona centrală a Moldovei la Chișinău. Ce face omul care a construit casa scump la Stauceni? Credeți că este ok ca au zis că o să fie la 6 km la 6 km? De ce Buneț, de Stauceni? De ce? Ciocana? Este o uzină cu ardere. Nimic nu cunoaște dacă e o uzină cu ardere. Spuneți-ne, dar dacă nu e o uzină cu ardere, deci mirosul urât și tot ce ați văzut prin diferite localități, unde toate pungile și tot gunoiul zboară, va fi ca la el acasă. Asta își doresc chișinăuenii? Nu eu. Eu nu creat. Există o altă soluție? Da, există. Și noi am propus această soluție. Toate solicitările care au venit la Guvern cu privire la diferite proiecte investiționale pe care le putem face aici.

Neglijat în mod necorespunzător asistența. Asistența pe Covid – Zero. Asistență pe refugiați – Zero. Vă aduceți aminte cum a fost preluat abuziv centrul Moldexpo? Instituit de către Primăria Chișinău? Urât de tot. Deci nu s-a întâmplat nicăieri un centru și o practic care a fost recunoscut internațional ca una dintre cele mai bune. Noi nu am avut situații de forță majoră în aceste circumstanțe. Mai departe. Pensii.

Deci avem nevoie de o bâlbâială verbală și diaree în acțiuni în municipiul Chișinău? Nu, nu avem nevoie. Au mai fost ani în care am avut astfel de abordări vizavi de proprietatea municipală, vizavi de segmentele din municipiu. Nu, nu avem nevoie. În toate sectoarele au făcut-o de cacao. De la educație, sănătate și până în infrastructură, de la gestionarea crizelor și până la comunicarea publică. Nu cred că cetățenii și locuitorii municipiului Chișinău își doresc acest lucru. Dar sigur că nebănuite sunt căile Domnului”, a declarat edilul.

Logo_MAN_CEBAN