Ion Ceban, către Guvernul Recean: Acum, când moldovenii plătește cel mai scump gaz din UE, probabil o primă inițiativă ar trebui să fie micșorarea costurilor la gazele naturale

ion_ceban_puterea_3

Acum, când Republica Moldova plătește cel mai scump gaz din Europa, probabil o primă inițiativă ar trebui să fie Micșorarea costurilor la gazele naturale. Cel puțin cu această ideea a venit primarul general Ion Ceban către noul Guvern, condus de Recean.

„Acest lucru ar fi foarte benefic dacă guvernul reușește să facă și să reducă din acest handicap atât public, cât și ceea ce s a întâmplat. Cred că ar fi primul lucru la care a trebui să concentreze. Nu este un secret, este un lucru foarte important, pentru că ne bate la buzunar pe toți, și pe autoritatea centrală, și pe autoritatea publică locală, și pe cetățeni nemijlocit.

Mă refer la facturi în care am îngropat noi, chișinăuienii. Peste 40 de milioane de euro astăzi, bani care ne au ajuns în drumuri, în școli, în grădinițe, în spitale, în multe altele. Bani enorm de mari cei care gestionează bugete”, a declarat edilul.

Primarul a spus că se ferește ca să critice Guvernul și îi dă răgaz 100 de zile, ca să vadă ce pot face.

Logo_MAN_CEBAN