Ion Ceban speră la o conlucrare cu Guvernul Recean: Pentru a rezolva probleme capitalei eu sunt gata să fac acest lucru, dacă sunt chemat la dialog. Mâine am să mă prezint dacă este nevoie

ion_ceban_puterea_4

Primarul general Ion Ceban speră la o conlucrare cu Guvernul Recean, pe probleme de rang local, care influențează locuitorii capitalei. Cel puțin asta a declarat edilul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de a N4.

„Eu, ca primar, am speranțe că lucrurile vor fi altfel. Am unele semnale pozitive, trebuie să recunoască acest lucru în ceea ce ține de contractele pe care le-au blocat precedenții și chiar mi am retras public unele afirmații foarte dure în adresa unor exponenți ai instituțiilor de stat. E un lucru simplu, dar sper, e un semnal care poate fi luat în considerare. Nu vreau să dau o apreciere acestui guvern, mai ales că doar patru sau câți miniștri au fost schimbați. Dacă mă întrebați pe mine, aș fi procedat altfel. Probabil că există unele tensiuni în interiorul partidului. Nu e treaba mea să discut ce se întâmplă în PAS, dar haideți să vedeam după ce trece această perioadă. Sunt unele declarații publice care m-au deranjat și mă deranjează în continuare. Nu vreau acuma să ne expunem asupra lor. În cele ce urmează, un guvern poate nu atât pentru declarațiile sale este apreciat, dar este apreciat pentru acțiunile care le face.

Deci o să aștept această perioadă de 100 de zile doar pe subiecte foarte sensibile. Mă voi expune în condițiile în care vor deranja în primul rând Chisinaul și chișinăuienii și sper că putem să comunicăm în alt format decât a fost până acum. Eu am încredere că autoritatea centrală și autoritatea locală poate găsi limbă comună și trebuie să găsească limbaj comun în beneficiul cetățenilor. Asta este un lucru normal, un lucru care se întâmplă peste tot în lume. Chiar dacă oamenii sunt din diferite entități politice, au diferite poate viziuni asupra unor sau altor lucruri, iar obiectivele, așa cum spuneam, trebuie să fie aceleași de creștere a bunăstării cetățenilor. Noi toți trăim aici. Chișinău este capitala Republicii Moldova și obiectivul meu este ca această entitate teritorială, orașul pe care noi îl iubim împreună cu suburbiile, să devină capitală culturală, să devină capitală economică, să devină capitală educațională, să recapete acest statut dintr un sat în care a fost transformat cu gospodăria comunală. Asta este părerea mea. Și eu pledez, da, pentru sport, pentru cultură, pentru educație, pentru sănătate, pentru servicii mai bune.

Se poate întâmpla peste noapte grea, nu se poate întâmpla peste noapte, dar dacă muncim toți, a suflecat mânecile. Acest lucru este posibil și noi demonstrăm în Chișinău și dacă este de datoria mea să ajut undeva la unele lucruri pe care le poate face Guvernul mai bine. Eu sunt gata să fac acest lucru dacă sunt chemat la dialog. Mâine am să mă prezint, am să expun poziția pe care o am referitor la Chisinau și la unele subiecte sensibile și la cele care se întâmplă în țara noastră. De ce nu e inițiat dialogul? Cu ce așteptați să fiți invitat în ceea ce ține de guvernul precedent? Credeți mă că am transmis aceste solicitări în repetate rânduri, am fost ignorat și acum este normal să le dăm o un pic de răgaz oamenilor să se concentreze pe prioritățile imediate. Și eu zic că după ce decurge o lună o să lansez. Dacă vreți, prin intermediul dumneavoastră pot să lansez această inițiativă de a dialoga. Nu este neapărat să vorbim în fața presei, Putem să comunicăm despre lucrurile care sunt prioritare pentru Capitală și pentru țară, în particular, fără ca să cunoască multe detalii. Important să le rezolvăm, pentru că oamenii așteaptă, nu să vorbim, dar oamenii așteaptă ca noi să le soluționăm problemele, problemele cu bunăstarea, problemele cu infrastructura, problemele cu logistica și tot așa”, a declarat Ceban.

Edilul a trimis și o idee către Recean. Astfel, Ceban propune ca o primă inițiată să fie Micșorarea prețurilor la gaz pentru consumatori.

Logo_MAN_CEBAN