Ion Ceban despre sigla CC „Soiuz”: Este o luptă cu ilegalitatea dar nu cu agentul economic

ion_ceban_vivescki

„Chișinăul este împânzit cu panouri inestetice și cu instalații ilegale. Demontarea siglei centrului comercial din sectorul Rîșcani – este doar unul din episoadele luptei date de municipalitate cu aceste fenomene”.

Declarația a fost făcută de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de socializare. Edilul a menționat că administrația centrului comercial „Soiuz” a fost obligată conform legii să își coordoneze acțiunile cu Primăria Chișinău, fapt despre care au fost avertizați în mod repetat. Evitarea respectării normelor legale de către aceștia a și dus la urmările date.

„Acțiunile curente ale primăriei privind demolarea panoului ilegal nu sunt acțiuni întreprinse împotriva acestui agent economic, ci una dintre măsurile de restabilire a ordinii în întregul oraș. Astăzi, de exemplu, de pe clădirea Primăriei la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Pușkin, a fost demontat un mare panou ce aparține unei bănci. Apropo, este scrisă cu grafie latină, așa că repet – nu este nevoie să căutați substraturi lingvistice în astfel de acțiuni. Prin urmare, comportați-vă corect, respectați legea și nu vor exista probleme, – a subliniat Ion Ceban.

Edilul s-a arătat uimit de aroganța protestatarilor, care au scos oamenii noaptea în stradă pentru a opune rezistență poliției, subliniind că nelegiuirile nu trebuiesc apărate.

Primarul General a făcut o adresare și către chișinăuienii care s-au arătat nemulțumiți de scoaterea siglei centrului comerical.

“Dacă m-ați votat, atunci ați votat pentru respectarea legilor. Dacă nu sunteți de acord cu acest lucru, atunci avem drumuri diferite. Pentru cei care încalcă sau vor să încalce legea, vă spun: nici măcar nu încercați. Da, există încă mult haos și probleme în Chișinău, dar încercăm și vom încerca să le rezolvăm treptat pe toate”, a subliniat Ceban.

Primarul Capitalei a menționat despre existența unui cod de proiectare elaborat de organizațiile publice și regulamentului de amplasare a publicității, exprimîndu-și speranța că în luna mai, măcar unul dintre aceste documente va fi aprobat de Consiliul municipal.

În context, Ion Ceban a subliniat că demontarea siglei publicitare scrisă în grafia chirilică, nu are la bază nici un subtext lingvistic.

pentru_md