Primarul general, Ion Ceban, despre demolarea siglei în limba rusă: Nu există naționalitate în lupta împotriva ilegalităților

ion_ceban_souz

Astăzi, Primăria Chișinău este una dintre puținele instituții de stat din Moldova care traduce pentru cetățeni informațiile necesare în limba rusă.

Declarația a fost făcută de Primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul unei transmisiuni în direct, dedicate demolării indicatorului neautorizat al unui centrul comercial din sectorul Rîșcani. În rețelele de socializare, primarul capitalei a fost acuzat că luptă împotriva limbii ruse, întrucât sigla a fost scrisă în grafie chirilică.

Ion Ceban le-a sugerat celor indignați „să nu caute pisica neagră în camera întunecată atunci când ea nu este acolo”.

„Ieri, unii oameni au încercat să transforme acțiunile ilegale și nelegiuirea, care au avut loc în jurul centrului comercial “Soiuz” în ultimele săptămâni, într-o luptă împotriva întreprinzătorilor ruși sau a alfabetului chirilic. Dar frauda, nelegiuirea și acțiunile ilegale nu au și nu vor avea naționalitate și apartenență lingvistică. Prin urmare, dacă faceți ceva ilegal, nu încercați să găsiți o scuză pentru acest lucru, mai ales apăsând pe un domeniu atât de sensibil ca problema limbii”, a subliniat primarul capitalei.

Reamintim, în seara zilei de luni, în sectorul Rîșcani, a fost demolată sigla unui centru comercial a cărei instalare nu a fost coordonată cu municipalitatea, prin urmare, acțiunile antreprenorului, în acest sens fiind ilegale.

pentru_md