Ion Ceban, despre strategia de dezvoltare a transportului și mobilității pentru Chișinău. Care este scopul final

ion_ceban_chehia

Strategia de dezvoltare a transportului și mobilității pentru Chișinău a fost prezentată astăzi în cadrul discuții cu mai mulți experți. Edilul Ion Ceban spune că împreună cu colegii săi a discutat astăzi cu experții în domeniul planificării sistemelor de transport și tehnologiilor smart urbane de la Compania Smart Plan din Cehia.

„Documentul presupune identificarea problemelor și propunerea de soluții în domeniul gestionării traficului parcărilor transportului public și transportului alternativ. Documentul a fost realizat în perioada iunie 2020 – februarie 2021, la solicitarea Primăriei Chișinău, cu suportul financiar al UNDP/Green Sity Lab. Acest document va ajuta primăria Chișinău să preia experiența cehă și ale altor state din Uniunea Europeană în domeniul planificării mobilității urbane și a managementului de trafic, care în rezultat va oferi condiții mai bune de transport și va îmbunătăți calitatea vieții în Chișinău”, a punctat acesta.

Strategia are următoarele obiective, printre care asigurarea orășenilor cu transport și acces către principalele destinații și servicii, să sporească securitatea rutieră, să reducă poluarea sonoră și a aerului, etc.

Acest document va ajuta municipalitatea să planifice mai eficient activitățile și resursele alocate pentru implementarea soluțiilor SMART în domeniul transportului din Chișinău.
Documentul final va fi prezentat în curând și va fi publicat pentru consultări publice.

pentru_md