Ion Ceban, despre tărăgănarea PUG-ului în CMC: Consilierii se comportă de parcă sunt specialiști în toate. Opțiunea este să scoatem 20-30 de milioane de lei?

ion_ceban_pug

Primarul general Ion Ceban se arată nemulțumit de faptul că proiectul privind realizarea Planului Urbanistic General este tergiversat în Consiliul Municipal Chișinău. La ședința Primăriei din această dimineață, edilul și-a exprimat indignarea că un grup de consilieri fac tot posibilul ca această inițiativă să nu treacă.

Ceban afirmă că aceasta este lipsă totală de responsabilitate și nepăsare față de locuitorii capitalei.

„Pentru prima dată în istoria acestei țări, când avem două companii care vor să realizeze PUG-ul pentru Chișinău. Bucureștiul și Moscova au găsit puncte comune pentru a comunica și a merge înainte.
Eu vreau să înțeleg unde este problema. Opțiunea este să scoatem 20-30 de milioane de lei? Sau avem dubi față de companiile de la Moscova și București?

Noi din cauza lipsei PUB-ului nu putem să facem multe clarități. Nu putem să realizăm un document fezabil pentru parcări, pentru parcări. Eu când văd pălăvrăgeala aceasta a consilierilor, care o iau razna, mă scuzați. Avem în CMC specialiști în PUG, râul Bîc? Jumătate de an tărăgănăm acest proces.
La momentul în care avem acest suport, nu înțeleg care este problema”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai punctat că la ședința anterioară, arhitectul șef al capitalei a stat 4 ore în fața consilierilor și a răspuns la întrebările lor, însă nu s-a luat vreo decizie.

Edilul capitalei afirmă că cei din CMC se comportă de parcă ar fi specialiști în toate. „Absolut toți specialiștii sunt specialii expertizați. Cele două companii, din România și Rusia, sunt gata să lucreze în comun, întrucât proiectul va fi coordonat de Chișinău Proiect”, a subliniat edilul.

Amintim că o companie română și una rusă și-au propus realizarea Planului Urbanistic General pentru Chișinău. Valoarea estimativă a donației este de 500 de mii de euro, echivalentul a circa 10 milioane de lei, bani care nu vor fi oferiți din bugetul capitalei.

Logo_MAN_CEBAN