Ion Ceban: Dinamica distribuției Covid-19 este dezamăgitoare, nu putem să slăbim toate restricțiile

ion_ceban_covid_2019

Primăria Chișinău nu este întotdeauna de acord cu deciziile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, dar este obligată să le supună. Aceasta a declarat primarul general Ion Ceban, după mai multe critici. Dacă după închiderea piețelor din capitală ar fi fost introdusă o carantină de 3 săptămâni, atunci situația ar fi fost altfel.

„Astăzi, statisticile sunt dezamăgitoare, însă locuitorii s-au relaxat. Există, de asemenea, o categorie de cetățeni care nu cred în pericolul coronavirusului sau cred că nu îi va afecta. Dar totul este mult mai rău decât pare la prima vedere. Nu te poți relaxa Noi, la Chișinău, facem și vom face tot ce ne stă în putere pentru a preveni răspândirea Covid-19, dar dacă dinamica actuală a ratei incidenței va continua, va fi foarte dificil”, a spus Ceban.

În ceea ce privește posibila introducere a carantinei în capitală, primarul general a menționat că în prezent nu există un astfel de risc, întrucât pragul de incidență pentru Chișinău, după care trebuie declarată carantina, este de 8.200 de persoane. Până în prezent, aproximativ 2 mii de cazuri active de coronavirus sunt în municipalitate. În plus, Ceban a subliniat că închiderea capitalului pentru carantină ar presupune o colaps economic.

Reamintim că mai devreme Ion Ceban a dat asigurări că municipalitatea nu încetează să dezinfecteze locurile publice din oraș și i-a îndemnat pe locuitorii Chișinăului să nu le permită copiilor lor să viziteze locurile de joacă din curți.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore, în Moldova au fost detectate 296 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. De asemenea, Covid-19 a provocat moartea a încă 4 persoane.

Logo_MAN_CEBAN