Ion Ceban, după votarea bugetului pentru 2021: Pe care proiecte se va pune accentul în acest an

ion_ceban_buget_sedinta

Anul 2021 va face ca orașul Chișinău să devină un șantier și mai mare, asta după ce în 2020 zeci de proiecte au fost realizate în capitală. Acest lucru va fi posibil, datorită faptului că ieri în Consiliul Municipal Chișinău a fost votat proiectul bugetului pentru anul viitor.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, mai sunt multe proiecte decisive ce au ca scop dezvoltarea municipalității.

„Proiectul cu privire la Buget pentru anul 2021, ajustarea taxelor locale, dar și alte subiecte care vin să îmbunătățească lucrurile în capitală. Am venit cu o abordare constructivă și utilă pentru toți locuitorii atât din oraș cât și suburbii. Bugetul municipal Chişinău pentru anul 2021 a fost dezbătut în ultimele săptămâni pe fiecare compartiment în parte. Marea majoritate a propunerilor parvenite din partea tuturor consilierilor, au fost luate în calcul şi incluse în noul document”, a punctat acesta.

„Pentru a avea așteptări, sunt conștient că trebuie să muncim mult în continuare. Planuri și proiecte de dezvoltare a Chișinăului avem multe pentru anul 2021. Avem prioritar de realizat câteva obiective mari și sper să ne reușească. Eu chiar cred că noi putem mult mai mult. Și trebuie să facem acest lucru. Unica ce îmi doresc foarte mult e să fim consolidați și uniți și să ne pese de locul unde locuim. Indiferent de circumstanțe, voi munci împreună cu echipa la fel de mult pentru Chișinău, pentru oameni”, a mai adăugat Ceban.

Edilul a mai precizat că își propune a fi realizate mai multe proiecte, precum amenajarea Aleii de pe bd. Grigore Vieru, amenajarea Scuarului Răzeșilor din str. Doina (cartierul Poșta Veche, instalarea irigării în Scuarul din bd. Moscova, 21 (scuarul Mezon), reabilitarea prin irigare a aliniamentului stradal de pe bd. Moscova, inclusiv reconstrucția și reparația gardului, amenajarea părții pietonale, str. Columna (tronsonul str. Mitropolit Gavriil Bănulescu -Bodoni – str. Alexandr Pușkin), dar și modernizarea pasajului subteran din str. Alecu Russo, 2/1.

„Unul dintre proiectele pe care le preconizăm să le începem pentru anul viitor în sectorul Rîșcani este amenajarea și reabilitarea Parcului-pădure Rîșcani, care a fost lăsat în paragină deja de ani buni.

De asemenea, ne propunem a fi realizate următoarele proiecte:
– Amenajarea Aleii de pe bd. Grigore Vieru
– Amenajarea Scuarului Răzeșilor din str. Doina (cartierul Poșta Veche)
⁃ Instalarea irigării în Scuarul din bd. Moscova, 21 (scuarul Mezon)
– Reabilitarea prin irigare a aliniamentului stradal de pe bd. Moscova, inclusiv reconstrucția și reparația gardului”, a mai spus Ion Ceban.

După votarea bugetului, Ceban a precizat că taxele noi vor genera un venit semnificativ de peste 100 de milioane de lei care vor fi utilizați pentru: reparația curților de blocuri, trotuare, reparația blocurilor de locuit, scări, uși, ferestre, acoperișuri, ascensoare.

„Vom interveni nu doar pe străzile şi trotuarele principale din oraş, dar şi în cartiere”, a conchis acesta.

pentru_md