Ion Ceban: Este de datoria autorităților să ofere tinerilor inspirație, sprijin și programe de dezvoltare

ion_ceban_tineri

A fost dat startul Anului Tineretului în Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată în weekend de primarul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu tinerii.

”2023 este anul tineretului în Chișinău. Tinerii sunt prezentul și viitorul și împreună creștem. Investim azi pentru a fi mai buni în viitor. Am crescut împreună în ultimii 3 ani. De la un centru de tineret, am ajuns să avem 5, în fiecare sector al capitalei. Pe parcursul anului trecut a fost fortificată şi rețeaua de tineret în suburbii, cum ar fi Grătiești, Ciorescu, Cricova, Sângera, Trușeni. Este de datoria noastră, a autorităților, să oferim încredere tinerilor, inspirație, suport și programe pe măsura așteptărilor lor, iar Rețeaua de Centre de Tineret din Chişinău este un exemplu şi o sursă de inspirație pentru toate raioanele, cu care vom colabora intens în viitorul apropiat”, a declarat Ion Ceban.

Edilul Capitalei a vorbit și despre domeniile prioritare ale Programului municipal Anul Tineretului 2023.

”Vorbim despre dezvoltarea centrelor de tineret din municipiul Chișinău, asistență și suport pentru Consiliile Locale de Tineret și Consiliile Elevilor din mun. Chișinău, dezvoltarea competențelor necesare tinerilor, programe de susținere a organizațiile nonguvernamentale de tineret, promovarea voluntariatului și activismului civic în rândul tinerilor, dezvoltarea abilităților și susținerea tinerilor prin programe de susținere financiară, adică lansarea programului de start-up”, a adăugat Ion Ceban.

Amintim că Primăria Chişinău a majorat alocațiile pentru programele de tineret de la 2 milioane de lei, în 2019, până la la 60 de milioane de lei în 2023.

”În acest an urmează a fi aprobată prima Strategie de Tineret din municipiul Chișinău, ne propunem crearea Agenției municipale de Tineret din Chișinău, instituție responsabilă de implementarea tuturor programelor destinate tinerilor din capitală, lansarea Programului municipal de start-up pentru tineri, lansarea acceleratorului de afaceri pentru tinerii care vor să lanseze afaceri în Chișinău, lansarea primului HUB pentru organizațiile nonguvernamentale de tineret din Chișinău, lansarea primei aplicații pentru tineri (e-tineret)”, a mai precizat primarul general.

În aprilie, edilul se va revedea cu tinerii într-un număr mai mare pentru a lansa împreuna activitățile dedicate Anului Tineretului.

”Fiecare tânăr are un vis, iar noi, municipalitatea, ne implicăm, suntem alături şi contribuim la creșterea generației tinere și îi ajutăm să îşi realizeze ideile. Prin promovarea bunelor exemple, generăm opțiuni de dezvoltare şi cunoaştere. Oamenii cresc prin implicare, iar eu am încredere că lucrurile bune se pot întâmpla prin eforturi comune. Mă implic, noi schimbăm, noi suntem o forță!”, se mai arată în mesajul lui Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN