Ion Ceban: Mii de refugiați și refugiate din Ucraina locuiesc la această oră în Chișinău. Ei primesc în continuare suport din partea Primăriei

ion_ceban_refugiat

Mii de refugiați și refugiate din Ucraina locuiesc la această oră în Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, multe persoane s-au angajat, muncesc și trăiesc în centrele municipal de cazare.

„Mulți copii merg la școli, grădinițe, centre de creație împreună cu copii chișinăuienilor. Toți beneficiază de asistență medicală și cel mai important – au suportul locuitorilor capitalei de mai bine de un an, de când a început războiul.

Am reușit incredibil de mult, împreună cu fiecare dintre voi, cei care ați donat haine, mâncare, bani, grijă și susținere. Am pus în cifre și imagini istoria voastră, a oamenilor curajoși și generoși ai Chișinăului. https://help.chisinau.md/ – O istorie care inspiră.

Primăria Chișinău s-a mobilizat din prima zi, am asigurat cazare, mâncare și grijă pentru fiecare refugiat, continuând, în același timp, lucru de zi cu zi pentru chișinăuieni.

Noi știm să gestionăm crize și suntem mândri că în toată această perioadă am muncit cot la cot cu oamenii, agenții economici din municipiu și partenerii noștri externi”, a declarat edilul.

Ceban spune că acum trecem prin vremuri grele. „Trecem prin vremuri triste, însă am reușit și vom reuși pentru că acționăm împreună, cu demnitate și încredere”, a conchis primarul.

Logo_MAN_CEBAN