Ion Ceban: Este prea devreme pentru a relua activitatea Pieței Centrale

ion_ceban_piata_centrala_

La această etapă, imediat după încheierea regimului de urgență, este prematură deschiderea Pieței Centrale din Chișinău. Cel puțin de această părere este primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„Știu că este foarte dificil pentru acele 5 mii de oameni care fac comerț pe piață. Dar trebuie să înțelegeți că piața centrală este vizitată zilnic de 15-30 și uneori până la 50 de mii de oameni și toți interacționează la o distanță foarte mare unul de celălalt. Chiar dacă piața se va deschide în viitorul apropiat, accesul la aceasta ar trebui să fie limitat, iar respectarea strictă a standardelor sanitare este necesară”, a declarat primarul Capitalei.

În ceea ce privește acțiunile de modernizare sau relocare a pieței, Ceban a menționat că proiectul de modernizare va fi prezentat publicului săptămâna viitoare.

„De asemenea, la următoarea ședință a consiliului municipal, vom propune crearea unui grup de lucru pe această temă, deoarece toate deciziile ar trebui luate de către consiliul municipal. În plus, este necesară o comisie de evaluare. În același timp, vreau să notez că și acum se fac multe în această municipalitate, inclusiv audit. Invităm să lucrăm în această direcție toți consilierii de orice culoare politică, încercăm să fim cât mai transparenți ”, a spus el.

Reamintim, mai devreme, primarul general al Capitalei a spus că există două opțiuni pentru ceea ce trebuie făcut cu Piața Centrală – evacuarea sau modernizarea. Modernizarea, potrivit primarului, poate fi realizată într-un an și jumătate până la doi ani.

Logo_MAN_CEBAN