Ion Ceban: În ultimii 2 ani foarte multe surse financiare am oferit, 230 de mln pentru reparația instituțiilor educaționale, deschiderea de noi instituții și grupe la grădiniță, dar și la școală

ion_ceban_pregatirea

În ultimii 2 ani foarte multe surse financiare am oferit în special pentru reparația instituțiilor educaționale, deschiderea de noi instituții și grupe la grădiniță, dar și la școală. Anul trecut peste 100 de milioane au fost reparații, iar anul acesta 130 de milioane de lei. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban.

„Pentru deschiderea a 3 grădinițe noi au fost alocate mijloace financiare în sumă de 23 mln 500,0 mii lei. Caietul de sarcini și devizele de cheltuieli sunt elaborate și în curs de publicare pentru demararea procedurii de achiziție publică.

  • DETS sector Rîșcani: 1 instituții – 10 mln lei. Pentru reparația capitală pentru extinderea a 6 școli au fost alocate mijloace financiare în sumă de 34 mln 700,0 mii lei
  • DETS sector Botanica: 3 instituții – 26 mln 200 mii lei.
  • DETS sector Ciocana: 1 instituție – 2 mln lei
  • DETS sector Rîșcani: 2 instituții – 10 mln lei
    Au fost alocați 11 mln 350 mii lei pentru reparații capitale și curente pentru redeschiderea a 26 grupe noi la grădinițe și 3 mln 600 mii lei pentru dotarea cu utilaj, mobilier, inventar și echipament.
  • DETS sector Botanica: 7 instituții IET – 7 mln 900 mii lei
  • DETS sector Buiucani: 1 instituție – 450 mii lei
  • DETS sector Centru: 1 instituție – 450 mii lei
  • DETS sector Rîșcani: 5 instituții – 2 mln 550 mii lei”.

Ceban spune că din totalul de 14 instituții de educație timpurie, sunt pregătite pentru redeschidere 26 grupe noi.

„În ultimul an am reușit împreună cu juriștii să întoarcem mai multe terenuri, clădiri acaparate și chiar instituții educaționale. În acest segment Primăria are intenții doar nobile și ne gândim cum să căutăm să finanțăm pentru educația copiilor. Și în suburbii și anul trecut și anul acesta prioritatea nr 1 pentru care am optat la repartizarea banilor a fost reparația și ducerea la capăt a proiectelor ce ține de instituțiile educaționale, școli/grădinițe.

Știu cât de importantă este educația pentru copii și condițiile bune pentru toți cei ce activează în instituțiile educaționale”, a conchis primarul.

pentru_md