Ion Ceban, indignat, după ce mai multe gherete au fost instalate ilegal: Au decis că iarăși în acest oraș trebuie să se meargă „po bespredelu”

ion_ceban_shedinta_celul

Mai multe gherete au apărut în capitală ca ciupercile după ploaie. Asta după ce anterior, edilul capitalei a semnat o dispoziție prin care s-a permis instalarea gheretelor negre, pe timpul verii, unde se vor vinde înghețată și băuturi răcoritoare. Astfel, edilul capitalei a declarat că va revoca decizia anterioară.

„În acest weekend am avut mai multe semnalări precum că au apărut mai multe gherete, „butci” prin parcuri, pe străzi la tot colțul. Motivul, iarăși, este că primarul a permis, că cineva a permis, la care cineva i-ar fi dat voie.

Dar cel mai interesant, acte permisive nu are marea majoritate. Întrebare? Cum apar, cine a dat voie, era clar specificat, sunt pretorii de sectoare responsabili, coordonat cu cei doi viceprimari de ramură Inga Ionesii și Victor Chironda.

Eu am fost de acord ca astfel de comerț stradal să fie permis, pe perioada estivală, la care am fost asigurat că această acțiune este organizată, an de an. Am semnat dispoziția, am permis și în prima săptămână oamenii sau urcat în cap și au decis că iarăși în acest oraș trebuie să se meargă „po bespredelu”. Iată de ce, vom renunța la acest tip de comerț, așa numit stradal, estival și voi revoca dispoziția semnată de curând.

Ion Ceban a spus că până când nu va fi aprobat conceptul de amplasare a comerțului stradal, nicio gheretă nu va mai fi instalată.

„Și cei care sunt vizați, acolo unde au apărut ilegal aceste „butci” să vină cu explicații la viceprimarii de ramură. Și rog viceprimarii să țină la control domeniile pe care le reprezintă”, a conchis edilul.

pentru_md