Șeful Exdrupo a plătit din propriu buzunar pentru repararea repetată a trotuarului de pe Testemițanu. Ion Ceban: Așa vom face cu fiecare

ion_ceban_testimiteanu

Subiectul drumurilor prost reparate a fost motiv de discuție la ședința primăriei Chișinău din această dimineață. Edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut explicații de ce municipalitatea trebuie să achite de 2 ori pentru ca unele gropi să fie acoperite din nou. Edilul capitalei a cerut crearea unui grup de lucru, care să verifice calitatea asfaltului turnat.

„Un subiect de care fiecare care au venit rând pe rând la conducere și-au bătut joc de oameni și de banii publici investiți în aceste drumuri. Și aici este și Ștefan cel Mare care trebuie să stea la pușcărie cei care au făcut lucrări necalitative. Aici vorbesc despre strada Creangă care la fel am adunat documente cu expertiză, bune pentru dosare, care vor fi înaintate instanțelor judecătorești”, a precizat acesta. Și astăzi, trotuare care se prăbușesc și străzi cârpesc pe alocuri, ca să venim, iar după o perioadă să le cârpim. Nici măcar asta nu se face calitativ.

Iată pentru trotuarul de pe Testemițanu, care s-a prăbușit, reparația acestuia, domnul Tomiță a achitat bani din propriul buzunar pentru a efectua lucrările de reparație, iată eu cred că așa vom face cu fiecare. La toți mă refer, și atunci, vom avea grijă și de lucrările efectuate, dar și cei care vor proiecta anumite lucrări”, a declarat Ion Ceban.

„În acest sens, cu privire la calitatea lucrărilor la drumuri, eu cer crearea unui grup de lucru, cu experți și responsabili, care vor verifica începând cu proiectul fiecărui obiect, calitatea materialelor care se folosesc, dar și calitatea fiecărui obiect în teren. Și acest grup va fi creat cât de curând. Iar acum, personal voi verifica șantierele. Că abia după ce am fost la fața locului pe strada Inculeț, au fost astupate acele găuri lăsate de ani buni de unii locatari, și din cauza cărora s-au format acele găuri imense. Iată ca să nu se ajungă, că eu merg și după se rezolvă, fiți buni și faceți-vă lucrul, mă refer la toți. Iată cât spre exemplu mai urmează să fie reparate străzile din centru, Sciusev, Kogălniceanu. Iată mi se spune că pe timp de zi lucrează doar câțiva oameni. Voi verifica și acolo personal, inopinat să văd cum stau lucrurile”, a mai punctat edilul.

Ion Ceban a mai adăugat că toate străzile în lucru cu toate datele să fie făcute public pe harta care a fost creată și lansată de primărie.

pentru_md