Ion Ceban: Intenţonăm să amenajăm cel puţin 4000 de locuri de parcare în central capitalei

ion_ceban_transport

Actualmente primăria municipiului Chişinău discută cu mai mulţi parteneri despre amanajarea locurilor de parcare în centrul oraşului.
Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban, în cadrul emisiunii ,,Пятница’’ de la postul TV RTR Moldova.

Edilul capitalei a menţionat că este vorba despre parcări multietajate, dar şi crearea locurilor de parcare pe străzile secundare din oraş.
,,Scopul nostru este să amenajăm cel puţin 4000 de noi locuri de parcare în zona de centru a capitalei. Î.M. Institutul municipal de proiectări ,,Chişinău Proiect” şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, lucrează în prezent la concepţia privind sectoarele unde vor fi construite parcări. În paralel, încercăm să atragem investiţii pentru a realiza acest proiect”, a menţionat primarul general.

Potrivit edilului capitalei, se ia în calcul şi posibilitatea de a strămuta Î.M. ,,Piaţa Centrală”, iar în locul acesteia să fie amenajată o parcare cu multe etaje. Totodată, actualmente este analizată şi posibilitatea de a amenaja locuri de parcare în garajul Parlamentului. Legislativul este dispus să ofere în acest scop 3 etaje din 5. În majoritatea cazurilor parcările vor fi construite în parteneriat public-privat.

Primarul general Ion Ceban, a menţionat că noile locuri de parcare vor fi cu plată, doar că preţul trebuie să fie unul rezonabil.

Logo_MAN_CEBAN