Ion Ceban, la concertul de inaugurare a Grădinii Publice „Alunelul”: Vrem ca în tot orașul să răsune note culturale

ion_ceban_alunel_1

Inaugurare pe ritm de muzică a Grădinii Publice „Alunelul”, unde pe scena din zona verde, zeci de interpreți de muzică populară, acompaniați de orchestra „Lăutarii” în frunte cu maestrul Nicolae Botgros, au cântat pentru cei adunați acolo.

La final, primarul general a subliniat că aceste note culturale ar trebui să răsune în toate parcurile din capitală.

„Îmi era foarte, foarte dor de concert. După această, mama ei de pandemie, care nu s-a terminat, să ne vedem pe viu, să ascultăm muzică, să atingem notele acestea culturale. Să știți că și pentru teatre am încercat să facem un pic de loc de concerte. Chiar dacă este greu, chiar dacă comisiile acestea naționale, locale ne tot pun piedici și cred eu că pe alocuri e bine, pe alocuri e mai puțin, dar ceea pentru ce trăim este zâmbetul copiilor, e fericirea acestora și pentru asta ne trezim, cu asta ne culcăm. Vrem ca în tot orașul să răsune note culturale. Începând cu ziua de astăzi, în zilele de odihnă, cât ne va permite sezonul cald, și sper să ne permită și starea de sănătate, și pandemia să o gestionăm, să venim cu ceea ce avem mai frumos în parcurile capitalei. Astăzi am deschis havuzurile, pe unele dintre care le-am reparat în această perioadă.

Să știți că astăzi cu mare mândrie au evoluat copiii de la școala de muzică Eugen Doga, de la Stîrcea, etc, oameni extraodinari, foarte talentați, iar ceea ce facem noi, facem pentru că cetățenii au încredere în noi”, a declarat Ceban de pe scenă.

Amintim că Grădina Publică „Alunelul” din sectorul Buiucani a fost prezentată astăzi, după ce toate lucrările de renovare au fost finalizate.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, ceea ce s-a reușit să se realizeze în acest parc este rezultatul unei munci enorme, dedicație și implicare.

pentru_md