Ion Ceban, la Forum Economic: Chișinăul va deveni cel mai verde oraș din Europa până în 2034. Copiii noștri merită o capitală modernă

ion_ceban_oras

Ambițiile lui Ion Ceban sunt mari și de invidiat. Edilul spune că își propune că până în 2035 să transforme Chișinăul în cea mai verde capitală din Europa. Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului Economic Chișinău.

„Noi cu domnul viceprimar Ilie Ceban venim la lucru cu bicicleta, trotineta. Nu știu cum va fi la iarnă. Când spun că în 2035 ne dorim cea mai verde capitală a Europei, știu de unde pornim și știm cum putem să realizam acest lucru. Vă dăm asigurări că imediat cum vom avea o stabilitate, vom atinge aceste obiective mai devreme de 2035. Chișinăului îi pasă de mediul înconjurător și în acest scop avem dezvoltată Strategia Oraș Verde, care presupune rezistență la schimbările climaterice, sustenabilitate și eficiență energetică, managementul durabil al deșeurilor, transport sustenabil și altele.

Când arătat această bicicletă, am avut în vedere că a crescut de 6 ori numărului de utilizatori de biciclete.

Chișinăul vrea să devină mai mobil. În acest sens avem Planul de Mobilitate Urbană, care tinde spre transport mai confortabil, mai sigur și accesibil pentru toate vârstele și categoriile, dar și spre oferirea soluțiilor alternative de transport.

Chișinăul îmbrățișează noile tehnologii – aici am elaborat Strategia de transformare digitală a orașului care își propune să dezvolte pe scară largă utilizarea serviciilor digitale în fiecare domeniu al vieții și să sporească bunăstarea cetățenilor ca urmare a aplicării soluțiilor inovative”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că orașul Chișinău merită să fie un locul unde copiii noștri să crească având la dispoziție un mediu verde și amenajat, o infrastructură confortabilă, serviciile necesare pentru un standard înalt de viață.

„Un oraș unde să vrea să rămână atunci când devin adulți. Transformarea Chișinăului a început, depinde doar de noi să o ducem la bun sfârșit”, a conchis Ceban.

pentru_md