Ion Ceban, la Forumului Municipal al Tinerilor: Capitala are nevoie de specialiști buni în domeniu cu o experiență proaspătă și viziune inovativă de viitor

ion_ceban_tineret

Tinerii de astăzi sunt cei care pot schimba lucrurile de mâine, iată de ce se pun mari speranțe în aceștia. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul Forumului Municipal al Tinerilor din Chișinău organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport în parteneriat cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Ion Ceban spune că are încredere în tinerii de azi și cu certitudine vor reuși, deoarece sunteți capabili, energici și puternici. „Nu uitați că R. Moldova, Capitala, are nevoie de specialiști buni în domeniu cu o experiență proaspătă și viziune inovativă de viitor. Mereu am optat pentru implementarea diverselor proiecte destinate tinerilor și în continuare îmi propun la fel”, a subliniat primarul.

Ion Ceban afirmă că și în Consiliul Municipal Chișinău în toate formațiunile sunt foarte mulți tineri. „Lăsând la o parte divergențele politice, aceștia vin cu inițiative foarte bune. Pot spune că acest consiliu este cel mai tânăr de până acum”, a mai spus edilul.

Ion Ceban mai menționează faptul că anual sunt premiați peste 100 tineri din municipiu, iar premiile ajung până la 1500 de lei.

De precizat că Direcția generală educație tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău are ca prioritate pentru anul 2020 lansarea Programului Municipal de Granturi pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de iniţiativă, având ca scop susținerea și dezvoltarea sectorului neguvernamental de tineret din municipiu, prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

Pentru realizarea acestui proiect au fost alocaţi 200 de mii lei de către CMC şi 100 de mii de lei din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, drept suport oferit prin Programul de Dezvoltare a Centrelor de Tineret.

Amintim că Forumul are drept scop prezentarea rezultatelor unui sondaj, care va ajuta la identificarea necesităților și problemelor cu care se confruntă tinerii, prezentarea programelor de tineret, ce urmează a fi implementate de către Autoritatea Publică Locală.

Logo_MAN_CEBAN