Ion Ceban: Liceul „Mihail Lomonosov” din str. Gheorghe Madan 83 va fi reorganizat în Complex Educațional „Mihail Lomonosov”. Investim în copii astăzi, pentru a creşte o generaţie de succes

FB_IMG_1605372206417

Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din str. Gheorghe Madan, 83 va fi reorganizat în Complex Educațional „Mihail Lomonosov”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente sunt reparate capital două blocuri din cele 4 unde vor fi amenajate 4 grupe de grădiniță, ce vor fi frecventate de 100 de copii cu vârsta 3-7 ani.

Astfel, Primăria Chişinău a alocat în acest sens 4,9 mln. lei.

”Cele două blocuri au fost conservate din anul 2003, din lipsă de elevi, iar în prezent constituiau un adevărat pericol pentru elevii care studiază la liceu”, a declarat Ceban.

Edilul mai spune că reorganizarea și amenajarea grupelor de grădinițe va satisface solicitările părinților din preajmă, care se confruntă cu lipsa locurilor în instituţiile de învăţământ preşcolar.

”Mai mult, copiii care vor fi înmatriculaţi în cadrul acestei grădiniţe, vor avea posibilitatea să-şi continue studiile în cadrul liceului. Investim în copii astăzi, pentru a creşte o generaţie de succes”, a mai adăugat acesta.

Spațiile instituției permit ca activitatea fiecărui ciclu de învățământ să fie desfășurată în blocuri diferite, patru la număr. La fel şi suprafața terenului de sport permite să fie divizat în teren pentru învățământ preșcolar și primar/gimnazial/liceal.

Primarul a precizat că actualmente este pregătit pachetul de acte care prevede reorganizarea Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” în Complex Educațional „Mihail Lomonosov”. Ulterior, documentul va fi înaintat în CMC.

Logo_MAN_CEBAN