Ion Ceban: ”Meniul Unic” pentru copiii din grădinițe, discutat la municipalitate. Inițial a fost redactat caietul de sarcini pentru licitațiile de produse alimentare

ion_ceban_sedinta_copii

Copiii în grădiniță urmează să aibă un meniu unic de alimentare. Aceasta ideea a fost discutată astă într-o ședință, unde s-au abordat cele mai importante momente.

Potrivit primarului general Ion Ceban, copiii sunt viitorul nostru, iar sănătatea lor este prioritară pentru el. ”De la bun început, mi-am propus ca scop îmbunătățirea alimentației în grădinițe și neadmiterea produselor alterate sau de calitate proastă pe masa copiilor. Astăzi, am convocat o ședință cu toți responsabilii privind organizarea unui proces de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de educație timpurie, în contextul centralizării achiziţiilor publice a produselor alimentare şi asigurarea unui ,,Meniu Unic” în grădinițele din capitală”, a declarat edilul.

Astfel, urmează ca în câteva zile să fie lansată procedura de achiziție a produselor alimentare în grădinițe, asta presupune plasarea caietului de sarcini pe platforma achiziții.md.

”Inițial a fost redactat caietul de sarcini pentru licitațiile de produse alimentare, ca documentul să fie unul real, pentru asigurarea alimentației de calitate în grădinițe, conform rigorilor impuse, dar și cu participarea producătorilor autohtoni”, a precizat Ion Ceban.

DGETS în cooperare cu Direcțiile de sector va organiza o procedură comună de achiziție a produselor alimentare pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN