Ion Ceban, mesaj de condoleanțe în urma seismului devastator din Turcia și Siria

ion_ceban_turcia

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a transmis în această dimineață poporului turc și poporului Siriei condoleanțe în legătură cu seismul puternic înregistrat noaptea trecută. Până la această oră, în urma cutremurului devastator, cu epicentrul în sudul Turciei, sunt raportate peste 300 de decese în ambele țări și peste o mie de răniți. Autoritățile anunță că bilanțul victimelor ar putea crește pe parcursul zilei.

”Suntem alături de poporul Turciei care trece printr-o durere imensă. Am aflat cu durere mare despre cutremurul devastator din sudul Turciei care a lovit puternic și Siria. Seismul a provocat pierderi de vieți omenești și multiple distrugeri. În aceste momente dificile, exprim solidaritate cu poporul turc. Transmit compasiune profundă familiilor îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți”, a declarat edilul Ion Ceban.

Primarul general al Chișinăului este printre primii oficiali care a transmis mesajul de compasiune. Dintre reprezentanții guvernării, deocamdată, cu un mesaj a venit doar ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Amintim, cutremurul de 7,8 pe Richter a lovit azi-dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Seismul a fost urmat de 42 de replici, dintre care câteva înregistrând o magnitudine de peste 6. Cutremurele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Siria, în Liban şi în Cipru. Autoritățile din Siria au declarat deja regiunea de nord-vest a țării drept ”zonă de dezastru”. Seismul a fost resimțit și în sud-estul României, cu 4,5 pe Richter.

pentru_md