Ion Ceban: Nu vorbim de dragul vorbitului, FACEM. Asta este diferența dintre MAN și celelalte partide care sunt în RM

ion_ceban_puterea_6

Primarul general Ion Ceban spune că MAN este un partid care reprezintă dorința poporului și nu își dorește membri care să vorbească doar de dragul vorbitului. Declarațiile au fost făcute de liderul MAN în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Îmi pare rău că țara noastră este una pe care eu am spus-o unui președinte de stat acum mulți ani în urmă – o țară a oportunităților pierdute. Eu nu vreau oportunități pierdute. Să existe pentru Chișinău. Nu vreau oportunități pierdute să existe pentru Republica Moldova. Noi nu trebuie să inventăm bicicleta. Cu regret, acest lucru se întâmplă de foarte multe ori în activitatea unor sau altor guverne. S-a întâmplat și în trecut, se întâmplă și acum, acum și mai grav decât în trecut. Trebuie să recunoaștem acest lucru în pofida circumstanțelor urâte care se întâmplă și a războiului și al agresiunii Federației Ruse la est. Guvernul precedent, acum vreau să dau o mare apreciere acestui guvern. Sper să fie schimbări pozitive. Întorcându-mă la subiectul cu care m-ați întrebat dumneavoastră. Noi ne dorim nu pentru cantitate, dar în primul rând pentru calitate, un partid care să reprezinte voința cetățenilor Republicii Moldova, interesele cetățenilor Republicii Moldova. Și putem proba lucrurile făcute. Deci nu despre care să vorbim, dar despre care deja am făcut și pe care vrem să le facem. Pentru Chișinău, de exemplu, noi aveam pe domeniul economic trasate obiectivele foarte clar în 2025, 2030 și 2035, la Forum Economic pe care le ați văzut în documentele de politici, în strategii, nu trebuie să inventăm ceva. Noi aveam scenariile posibile cu riscurile care se impun atât din punct de vedere bugetar.

Bine, cu excepția unor cataclisme. Haideți să spunem așa. Sau forța majoră care nu pot fi prevăzute sau la care noi nu puteam să intervenim pentru a ne poziționa cumva. La fel, acuma suntem în formularea tuturor obiectivelor cu caracter social. În 4-6 mai vor fi lucrările unui forum urban social la care invităm foarte multă lume, atât din țară, cât și de peste hotare, ca să vorbim despre educație, despre sănătate, despre incluziune, despre cum trebuie să trăiască generațiile, ce trebuie să facem pentru generații, ce trebuie să facem pentru copii, ce trebuie să facem pentru adulți. Și în contextul acesta, vreau să fiu foarte clar da, noi vom avea câteva organizații pe care ni le dorim ca fiind pe domeniul lor, de profesii sau ca segment de vârstă. Aici mă refer la persoanele în etate. Mă refer la organizații de tineret cu certitudini, dar și organizații profesionale. Dar așa ca aceste organizații să formuleze scopuri obiective și să propună soluții, deci nu să vorbească de dragul vorbitului, dar să pună în capul mesei fapta. Uite, eu cred că așa este bine să facem. Noi am făcut. Aici am avut unele greșeli, le-am îndreptat. Mergem înainte. În oricare din domeniile prezentate. Deci nu vorbim de dragul vorbitului, facem. Asta este diferența dintre MAN și celelalte partide care sunt în Republica Moldova”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că dacă toată lumea de la guvernare ar fi lucrat cum se lucrează în capitală, RM s-ar integra în UE până în 2030.

Logo_MAN_CEBAN