Ion Ceban:„Oamenii așteaptă rezultate, pe când acești bani se duc direct în bugetul de stat și nu în bugetul Chișinăului”

ion_ceban_ursu2

Aproape 40% din veniturile generate pe țară, sunt pe teritoriul municipiului Chișinău. Contribuția municipiului Chișinău, a oamenilor care locuiesc în Capitală, a agenților economici care activează aici la formarea veniturilor bugetului național este în continuă creștere. Opinia a fost exprimată de primarul general, Ion Ceban în rețelele de socializare.

„Dacă în 2023 aceasta a fost de 30,5%, atunci prognoza pentru 2024 este de 37,6%. Cu alte cuvinte, dacă municipiul Chișinău a contribuit anul trecut cu 23 miliarde de lei la formarea bugetului public național, atunci în 2024 această cifră se prognozează a fi de 28 miliarde de lei. Din aceștia, înapoi în bugetul municipal se întorc doar 2,9 de miliarde de lei plus 3,9 miliarde de lei din contul transferurilor cu destinație specială. Oamenii achită și așteaptă rezultate, pe când acești bani se duc direct în bugetul de stat și nu în bugetul municipiului Chișinău”, a declarat președintele MAN, Ion Ceban.

În context, Primăria Chișinău a lansat petiția „50% pentru Chișinău”, prin care se solicită rambursarea a cel puțin jumătate din suma transferată către bugetul de stat, pentru dezvoltare și implementarea proiectelor în Capitală. Până în prezent, peste 34 mii de cetățeni au semnat petiția. Toți doritorii pot să susțină inițiativa pe site-ul https://petitii.chisinau.md sau pot completata petiția fizic, plasând-o în una din cutiile din incinta Primăriei, Preturilor, sau în cutiile poștale amplasate în acest sens prin oraș.

Logo_MAN_CEBAN