Ion Ceban: PAS nu a renunțat la idea de a construi o gunoiște la Stăuceni. Au ales locul fără consultările oamenilor, fără avize de mediu, fără alte avize pozitive

ion_ceban_gunoi

PAS nu a renunțat la idea de a construi o gunoiște la Stăuceni. Potrivit primarului general Ion Ceban, proiectul a fost doar amânat.

„Deci, ei nu au renunțat la ideie. Ei doar au amânat subiectul și l-au scos deocamdată de pe ordinea de zi. Ei au recunoscut despre aceasta. Au spus că este vorba despre raioanele de centru, care să ducă gunoiul la Chișinău. Era atât de ascuns acest proiect, că întâmplător am aflat cu o seară înainte și am anunțat imediat. Denumirea proiectului era unul diochet ca nimeni să nu-și dea seama despre ce este vorba.

Au ales locul fără consultările oamenilor, fără avize de mediu, fără alte avize pozitive. Ei acum se cred totul și decid pentru toți oamenii prostiile care le trăsnește prin cap.

Și cu mare tupeu iesă și motivează că e atât de bună ideea și că trebuiau să delimiteze terenul, după să facă procedurile și după să consulte oamenii, iarăși doar pentru presă că ei deja au decis ca lângă Stăuceni să fie gunoiește. Și repet ei nu au renunțat la idee. Astăzi anunț că vom realiza o campanie de informare despre acest subiect, dar și despre toate investițiile făcute de Primăria Chișinău, aproape 1 miliard de lei pentru gestionarea deșeurilor și cum tot cei de la Guvernare ne-au blocat finanțarea de 180 milioane de lei pentru proiecte de la Ciocana, unde v-am arătat ce dezastru este”, a declarat Ceban.

Edilul anunță că va face petiție online, unde fiecare va putea să voteze, ce cred despre inițiativa PAS de a construi gunoiește în Stăuceni.

Logo_MAN_CEBAN