Ion Ceban: Pe fiecare șantier de reparaţie a drumurilor sau trotuarelor va fi desemnat un responsabil de proiect care va gestiona procesul şi va răspunde pentru tot ce se întâmplă

ion_ceban_reparatia_drumurilor_

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi reprezentanții tuturor regiilor pentru a face clarificări cu privire la reparația drumurilor din municipiul Chișinău. Edilul capitalei s-a arătat nemulţumit de faptul că acţiunile de reparaţii a infrastructurii rutiere nu sunt coordonate între serviciile responsabile, efectuându-se haotic.

,,Unul sapă, altul acoperă, unul descoperă țevile, altul dă din umeri că nu cunoaște a cui este gaura, iar oamenii sunt cei care ne întreabă pe noi și pe mine personal de ce durează reparația unui drum. Acțiunile în această privință trebuie să fie coordonate. Până a face reparație trebuie să luăm cap coadă obiectul și să nu intervenim haotic și să dăm vina unul pe altul”, a menţionat primarul general.

Acesta a solicitat ca pe parcursul a 2 săptămâni, responsabilii să se întâlnească la o masă, pentru a face un document unic de informații cu privire la toate șantierele din capitală. Mai mult, pe fiecare șantier urmează a fi desemnat un responsabil de proiect care va răspunde pentru tot ce se întâmplă și va gestiona procesul.

Preturile trebuie să cunoască în detaliu despre fiecare intervenție care are loc în sector (cauza intervenției, cine intervine, când încep lucrările, când finalizează). Fiecare intervenție trebuie să fie efectuată după un plan bine stabilit și termeni clari de finalizare.

,,Voi monitoriza personal acest domeniu. Oamenii prea mult au așteptat drumuri de calitate și au obosit să vadă neglijența unor responsabili. Sunt banii publici, iar cei care nu își vor face munca corect, vor fi sancționați”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN