Ion Ceban, prezent la Hramurile din Sîngera și Bubuieci: Edilul a vorbit despre milioanele de lei investite în aceste 2 suburbii

ion_ceban_bubuieci

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a fost prezent astăzi la sărbătorile locale ale orașului Sîngera și localității Bubuieci. Cu ocazia Hramului localităților, Ceban a evidențiat angajamentul municipalității față de aceste suburbii și a detaliat investițiile realizate și planificate pentru ele.

La Sîngera, primarul a declarat: „M-am bucurat să felicit locuitorii, urându-le la mulți ani frumoși și realizări. Evenimentul a avut loc lângă noua Grădiniță, ce în curând își va deschide ușile pentru copiii din localitate.” Un concert organizat de Primăria Chişinău, împreună cu autorităţile locale din Sîngera, a avut pe scenă artiști precum Zdob și Zdub, Adriana Ochișanu și Satoshi.

Primarul a prezentat un sumar al investițiilor efectuate în Sîngera între anii 2020-2023, care se ridică la suma de 29,8 mil. lei. Acestea includ o nouă grădiniță, canalizare și apeduct, reparații la Gimnaziu, majorarea parcului de autobuze și dotarea unor instituții educative cu calculatoare, în colaborare cu Alianța Națională YMCA.

La Bubuieci, Ion Ceban a transmis: „Am felicitat, astăzi, locuitorii cu prilejul Hramului localității și le-am urat multă sănătate și prosperitate.” El a menționat, de asemenea, că investițiile pentru anii 2020-2022 în Bubuieci sunt de 15,4 milioane de lei, care cuprind proiecte pentru construirea unei grădinițe, dezvoltarea infrastructurii și dotarea cu calculatoare a unei școli, tot în parteneriat cu Alianța Națională YMCA. Mai mult, Primăria Chișinău are în plan să lanseze două rute noi de autobuz în localitate.

Pentru a încheia aceste festivități, autoritățile au organizat un program muzical cu invitați precum Ansamblul etnofolcloric Plăieșii, Trupa Brio Sonores și Gabriel Nebunu.

Logo_MAN_CEBAN