Primarul Capitalei, în așteptarea deciziei ANRE privind revizuirea tarifelor pentru apă. Ion Ceban: Situația complicată de la ”Apă-Canal Chișinău” este rezultatul prostiei guvernării PAS

ion_ceban_anre

Edilul Capitalei, Ion Ceban, speră că cererea ”Apă-Canal Chișinău” privind revizuirea tarifelor va fi examinată fără influențele politice ale guvernării PAS. Primarul a reiterat că situația complicată de la întreprindere este rezultatul prostiei guvernării PAS și a influenței politice asupra Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

”Reamintesc, în Chișinău sunt cele mai mici tarife pentru serviciile de apă și canalizare din toate capitalele europene. Guvernanții au venit cu un lanț de scumpiri de tarife, iar acum, pentru prostia lor, municipalitatea trebuie să scoată din buzunar 320 de milioane de lei, în loc să investim în grădinițe, școli, terenuri de fotbal, drumuri etc. Urmează să vedem ce decizie va lua ANRE. Noi ne facem datoria și nu am admis ca să ajungem în faliment. Nu avem așa o instituție ca Termoelectrica cu 2 miliarde de lei pentru management. Noi achităm, inclusiv pentru prostiile guvernanților”, a declarat Ion Ceban.

Amintim, ”Apă-Canal Chișinău” a depus o solicitare la ANRE cu privire la ajustarea tarifelor medii pentru apă și canalizare. În solicitarea depusă la ANRE, întreprinderea cere un tarif mediu de 19,06 lei/metrul cub pentru apă și canalizare, cu 1,88 de lei mai mult față de actualul tarif.

În prezent, tariful este de 15,30 lei pentru consumatorii casnici și de 24,46 de lei pentru întreprinderi și companii.

Logo_MAN_CEBAN