Ion Ceban: Primăria Chișinău poate fi prejudiciată cu circa 17 milioane de lei. Soarta e în mâinile Curții de Apel

ion_ceban_primaria

Primăria Chișinău poate fi prejudiciată cu circa 17 milioane de lei. Despre aceasta avertizează primarul general Ion Ceban. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul spune că astăzi, la ora 9 00, judecătorii Curții de Apel Chișinău urmează să examineze cererea de revizuire depusă de Primăria Municipiului Chișinău prin care se solicită anularea hotărârilor de judecată anterioare prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”.

„Executorul a inițiat procedura de urmărire de pe conturile Primăriei a sumei date. nPe scurt: În anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate. Peste 8 ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a dispus încasarea banilor.

Astăzi, în cazul în care cererea Primăriei va fi respinsă de către judecătorii Curții Apel Chișinău, va trebui să achităm circa 17 milioane de lei unei companii în faliment și care este de fapt una „FANTOMĂ”, iar timp de un deceniu nu mai este activă. Noi revizuirea am depus după ce am aflat în luna iulie 2020, prin răspunsul Procuraturii că factorii de decizie al companiei de construcție sunt învinuiți în comiterea actelor de excrocherie precum și pentru delapidarea averii străine”, a declarat edilul.

Ceban mai spune că cu toate că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare au dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei.

Logo_MAN_CEBAN