Ion Ceban pune piciorul în prag și spune NU demolării cinematografului Gaudeamus: Am solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC pentru a întoarce acest teren municipalității

FB_IMG_1598285536581

Au vrut să demoleze cinematograful, bazându-se pe o autorizație suspendată. Primarul general Ion Ceban anunță că Lucrările de demolare a fostului Cinematograf Gaudeamus au fost stopate în această după amiază, după ce responsabilii au intervenit cu poliția la fața locului.

„Decizii luate pe sub masă așa cum era primit anterior în primăria Chișinău! Urmează să fie întocmit proces verbal în legătură cu efectuarea lucrărilor de demolare fără autorizație de desființare, a limitării accesului și gunoiului in spațiu public.

Am aflat cu stupoare că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari care nu au limite la nimic”, a declarat Ion Ceban.

Edilul spune că orice intervenție de demolare a clădirii Cinematografului GAUDEAMUS este ilegală.

„Am solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității și anularea PUZ-ului și de ce nu în acel loc de a fi construit un teatru sau un centru de cultură municipal fiind primul în felul său, un centru experiment. Un centru pentru artiști, colective teatrale, muzicieni, tinere talente”, a conchis edilul.

pentru_md