Ion Ceban: Relația dintre PAS și primarii din țară: „Ori la Starea Civilă, ori la Procuratură”

ion_ceban_puterea_3

Primarii din Republica Moldova sunt amenințați cu procuratura dacă nu „joacă cum câtă cei din PAS”. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„Eu știu ce se întâmplă astăzi cu primarii din Republica Moldova, cu mulți dintre ei. Țineți minte acel film sovietic în care „ori mergem la Stare Civilă sau la procuror”. Deci, eu știu în suburbiile capitalei sunt marea majoritate a primarilor care au dosare fie că au probleme cu Autoritatea Națională pentru Integritate și li se comunică foarte clar „Oameni buni, vremuri bune”, deci urmează să mergem cu toții într o barcă care se scufundă sau eventual veți fi vizitați de ANI, veți fi vizitați de alte organe de ordine. Alte soluții nu există, pentru că în oraș nu este nimeni care să vrea astăzi să candideze de la PAS.

Vreau să vă spun că e o presiune enormă asupra primarilor, cel puțin eu am discutat, care sunt la diferite partide sau independenți ca să adere. Li se arată ori mergem la procuror, ori iată, poftim, am putea să mergem la oficiul stării civile și poate or mai cădea niște bani pentru niște proiecte numite Satul European”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că și Satul European este o mimare a dezvoltării UE în Moldova.

Logo_MAN_CEBAN