Sondajele nu mai arată realitatea. Ceban: Oamenii nu sunt naivi, nu pot fi manipulați cu date false în care se complac unii

ion_ceban_puterea_2

Sondajele nu mai arată realitatea și nu redau indicatori veridici prin care trece societatea. Studiile interne diferă substanțial, iar în public se aruncă intenționat viziuni pentru a da senzația că nu există alternative. Despre cercetările sociologice din ultima perioadă a vorbit primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

”Oamenii nu sunt naivi, ca să fie manipulați în așa hal. Știți povestea ”Oglindă, oglinjoară, cine este cea mai frumoasă din țară?”. Asta e tocmai problema oamenilor care nu vor să recunoască că în oglindă nu este totul prea bine și realitățile arată diferit. Nu este nimic rău dacă cineva se complace în așa situații. Trebuie să vedem cine furnizează aceste date și de ce și fundul cui îl schimbă de pampers. E încercarea de a argumenta că ceea ce face guvernarea este corect, dar mergeți la piață, într-un sat și faceți experimente și acolo totul va fi diferit. Mă întâlnesc cu mulți votanți PAS, în țară și în străinătate. Sunt dezamăgiți. În cel mai rău caz, mulți spun că nu vor ieși la vot”, a declarat Ion Ceban.

Edilul Capitalei susține că sondajele interne diferă substanțial și ori de câte ori cei care au trucat date, la scrutine au dat-o în bară, pentru că s-a întâmplat diferit decât la ce se așteptau.

Logo_MAN_CEBAN