Ion Ceban scoate din umbră suburbiile: Acolo sunt locuitori ai municipiului și îmi pasă pentru fiecare. Dacă anul acesta au fost alocate 100 de mil., la anul sper să fie 120 de mil.

ion_ceban_suburbiile_tot

Suburbiile se dezvoltă într-un pas cu capitala. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi zeci de proiecte se desfășoară în aceste localități, iar investițiile sunt de milioane.

Edilul a solicitat ca toate șantierele din suburbii să fie sub un control strict. „Eu personal merg des pentru a mă asigura că lucrurile merg așa cum au fost planificate, plus cu ce putem intervenim pentru a ajuta ca mai operativ să fie finalizate toate obiectivele”, a adăugat primarul în cadrul ședinței primăriei Chișinău din această dimineață.

„În suburbii voi continua să merg indiferent de preferințele fiecărui primar din fiecare localitate, acolo sunt locuitorii care au avut încredere în mine și și-au dat votul, sau cei care nu m-au votat, dar toți sunt locuitorii municipiului și îmi pasă pentru fiecare. Așa cum am promis suburbiile merită condiții mai bune și vom realiza”, a precizat acesta.

Ion Ceban a spus că dacă anul acesta au fost alocate 100 de mil., la anul sper să fie 120 de mil. Edilul a subliniat că banii trebuie investiți în primul rând în proiecte de modernizare a școlilor și grădinițelor, drumuri și apeducte. „Formula va fi cea pe care am agreat-o anii precedenți. Grădinițe – școli, apeducte canalizare , drumuri de acces – instituții sociale. Vă rugăm foarte mult, anume în asemenea proporții de investiții – 70% din partea municipiului, iar 30% din partea primăriei locale”.

În acest an au fost alocate circa 100 de milioane de lei pentru proiectele ce se desfășoară în suburbii. Banii au fost investiți în reparația grădinițelor, școlilor, dar a mai multor drumuri. Mai mult, asfaltul vechi decapat de pe strada Albișoara, este transportat în suburbii, pentru a fi folosit la reabilitarea drumurilor din localități.

pentru_md