Lucrările de curățare a râului Bîc au fost finalizate. Ion Ceban: 50 de mii de tone de nămol au fost evacuate. Când se va începe curățarea conductelor din capitală

ion_ceban_bic_reparatie

Lucrările de curățare a râului Bîc au fost finalizate, iar ulterior se va interveni pentru mentenanță. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a primăriei Chișinău.

„Astfel, din albia acestuia au fost extrase 50 de mii de tone de nămol. Urmează ca un raport în acest sens să fie publicat în scurt timp, ca să vadă lumea cât de mult s-a lucrat”.

Potrivit responsabililor de la primăriei, în această săptămână va începe curățarea canalelor de scurgere din toată capitala. „Licitația a fost făcute, a fost găsită compania, iar în 2-3 zile acestea vor începe lucrări”.

Cei de la primărie afirmă că se va interveni încă o dată pe Bîc, pentru că toate deșeurile ce este în conducte va fi evacuat în Bîc, astfel, se va trece încă o dată peste rîu.

„Ce ține de apariția unei mase verzi în albie, Asociația Spații Verzi a pulverizat cu ierbicid. Acolo unde planta mai puternică, mai greu se distruge”.

De asemenea, după ce au fost tăiați foarte mulți arbori, pentru ca tehnica specializată să intervină la pentru lucrări, în cadrul campaniei de plantare a arborilor, malurile de sus a Bîc-ului vor fi înverzite. Acest lucru va fi peste câteva săptămâni.

pentru_md